Spring naar inhoud

UPDATE: Herindeling is nog niet definitief

15 oktober 2011

Graag willen wij een ieder nog een keer uitleggen wat op dit moment de status is van de Herindeling op Goeree Overflakkee en het verdere proces.

De Ministerraad heeft op vrijdag 14 oktober besloten, dat het proces verder kan gaan betreffende de Herindeling op Goeree Overflakkee.

Dit betekent NIET dat het nu definitief is! zo als enkelen, vooral voorstanders doen geloven. Het besluit van de Ministerraad betekent dat het voor advies voorgelegd wordt aan de Raad van State, vervolgens zal de Raad van State er iets van moeten vinden en rapporteert terug naar de Minster /Ministerraad.

Indien er geen bezwaren zijn door de Raad van State, dan wordt het voorstel tot herindeling voorgelegd aan de 2 e Kamer, voordat de 2 e Kamer een besluit neemt, dan komt er nog een commissie uit de 2 e Kamer naar de Gemeente Goedereede, om te overleggen met het Gemeentebestuur, maar ook burgers en organisaties hebben dan de mogelijkheid om iets te zeggen over deze gemeentelijke Herindeling.

Daarna, neemt de 2 e Kamer een beslissing over de herindeling, bij geen door bezwaar door de 2 e Kamer, gaat het voorstel naar de 1 e Kamer en die moeten dan de definitieve eindbeslissing nemen of er tot wetgeving over gegaan kan worden, om te komen tot een gemeentelijke herindeling op Goeree Overflakkee

Dus u als bedrijf, organisatie en burger, die tot op heden niet gehoord zijn, kunnen juist nu!!!! bij het bezoek van Minister Donner, maar zeker straks bij het bezoek van de 2 e Kamercommissie, blijk geven van het ongenoegen over deze herindeling.

Laat u niet misleiden door voorstanders en of media, maar kom massaal naar het bezoek van Minister Donner op 20 oktober om 13.30 uur aan het gemeentehuis te Goedereede en straks bij het bezoek van de 2 e Kamer commissie, over de datum zullen wij u nader informeren.

U kunt zich ook alvast opgeven voor een bezoek aan de 2 e Kamer /Binnenhof in Den Haag, als het herindelingsvoorstel door de 2 e Kamer wordt behandeld.

Realiseer je dat het enige wat Goedereede nu nog uit de Herindeling kan houden, is het massale en massieve verzet van bedrijven, organisaties en burgers.

Het gemeentebestuur en de Stichting Herindeling NEE, rekenen op u en jullie massale steun, informeer jullie familieleden, vrienden, vriendinnen en collega’s en roep ze op om massaal aanwezig te zijn, zowel donderdag 20 oktober, maar ook op de latere data.

Vriendelijke groet en tot donderdag 20 oktober

Hans Klijn
Voorzitter
Stichting Herindeling NEE!
Burgercomité Goedereede

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. 15 oktober 2011 19:47

    Goed zo mensen blijven vechten voor je rechten, laat je niet kein krijgen door de machts wellust van de Politek.

    Bekijk ook deze link: http://storify.com/henkpolie/story-14-september-2011 : Update 15 oktober 2011

Trackbacks

  1. Milieu en Gezondheid « Burgers In Actie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: